dijous, 25 d’abril de 2013

Algunes dades econòmiques sobre Catalunya i la resta d'Espanya

Deixo un fragment d'un article sobre economia publicat a libremercado i alguns cuadres referents als pressupostos generals de l'estat més recents. Potser caldria revisar-los i reflexionar una mica sobre el suposat expoli fiscal que pateix Catalunya, la prova del qual són unes balances fiscals de l'any 2005 comentades a TV3 que, com sempre, va amagar part de la veritat: no eren les úniques balances, n'hi havia d'altres que no dibuixaven un dèficit tan brutal.

Vagi endavant que això no és pas una defensa dels pressupostos del govern de Rajoy: com sempre, destinen milions d'euros a mantenir la casta política parasitària i a una familia reial estèril i inútil. Des d'aqui condemnem el PP i la resta de partits burgesos, així com aquesta democràcia de pa sucat amb oli que ens subjecta amb cadenes decorades amb flors perfumades (flors que, per sort, s'estan podrint i estan deixant al descobert l'autèntica substància de la democràcia liberal i representativa: l'esclavatge dels humils als designis del capital).

En fi, des d'aquí fem una crida a tots els catalans, que reflexionin i pensin per si mateixos. Si volen seguir sostenint les tesis independentistas, estan en el seu dret. Els segueixo considerant conciutadans i germans meus. Però crec que és necessari que tots els espanyols honrats i treballadors ens unim contra els autèntics enemic: el capitalisme, el materialisme i la casta política.


"Por último, la ausencia de maltrato por parte del Estado a Cataluña se manifiesta claramente en los datos de financiación territorial. Cataluña recaudó 27.000 millones de euros en concepto de IRPF, IVA e Impuestos Especiales en el ejercicio 2011 y recibió casi 15.800, el 60% del total, según datos oficiales de Hacienda. Por el contrario, de los 66.000 millones de euros que se recaudaron en Madrid, la comunidad tan sólo percibió 11.474 millones mediante transferencias estatales, es decir, apenas el 17,6% de todo lo recaudado.
En términos relativos, esto significa que la Generalidad recibió en el reparto autonómico casi cuatro veces más que el Gobierno madrileño -60% frente al 17% recaudado-. En términos absolutos, Cataluña ingresó 4.300 millones de euros más que Madrid, pese a que particulares y empresas madrileñas aportaron a las arcas públicas 2,4 veces más que los catalanes -en Madrid se recaudó un 144% más que en Cataluña-. Así pues, la auténtica maltratada por el sistema es Madrid, no Cataluña. Es la que más aporta y la que menos recibe, tal y como avanzó Libre Mercado."   (http://www.libremercado.com/2013-01-08/artur-mas-insiste-en-la-falacia-de-que-el-estado-maltrata-a-cataluna-1276478669/)
Distribución por CCAA del Fondo de Suficiencia Global previsto en el Proyecto de Presupuestos Generales del Estado de 2012 (cuadro: Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas):
(http://www.vozbcn.com/2012/04/03/108231/primeros-presupuestos-de-rajoy/)Distribución por CCAA de la inversión prevista en el Proyecto de Presupuestos Generales del Estado de 2012 (cuadro: Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas):