divendres, 7 de desembre de 2012

Manifestació 6 Desembre Barcelona (amb fotos)Un cop més, varis milers de catalans hem sortit al carrer per defensar la nostra espanyolitat i el nostre desig de seguir vinculats a la nostra nació, Espanya, sense renunciar a la nostra catalanitat, que no és altra cosa que la nostra forma particular de ser espanyols.
Enmig d’un mar de senyeres i banderes espanyoles hem trencat, un cop més, el nostre silenci. Era quelcom de molt necessari, atès que durant moltíssims anys han estat els nacionalistes els que han acaparat el discurs polític català. En part, perquè controlen els mitjans de comunicació públics catalans. Però també perquè nosaltres ho hem permès per por, vergonya o desidia.
Però això ja s’ha acabat. Els catalans que ens sentim espanyols hem començat, per fi, a parlar i manifestar-nos públicament mitjançant actes cívics. I no callarem mai més. No podem fer-ho.
-----------------------------------------------------------------------
Una vez más, varios miles de catalanes hemos salido a la calle para defender nuestra españolidad y nuestro deseo de seguir vinculados a nuestra nación, España, sin renunciar a nuestra catalanidad, que no es otra cosa que nuestra forma particular de ser españoles.
En medio de un mar de señeras y banderas españoles hemos roto, una vez más, nuestro silencio. Era algo muy necesario, puesto que durante muchísimos años han sido los nacionalistas los que han acaparado el discurso político catalán. En parte, porque controlan los medios de comunicación públicos catalanes. Pero también porque nosotros lo hemos permitido por miedo, vergüenza o desídia.
Pero esto ha acabado. Los catalanes que nos sentimos españoles hemos empezado, por fin, a hablar y a manifestarnos públicamente mediante actos cívicos. Y no callaremos nunca más. No podemos hacerlo.