divendres, 27 de setembre de 2013

´TV3 i l'adoctrinament dels petits

http://www.super3.cat/infok/10230/La-Barcelona-de-1714/

Patètic vídeo on es pot veure el descarat adoctrinament al que són sotmesos els nens catalans. Aquí tenim una burda distorsió de la Guerra de Successió Espanyola, on es tergiversen fets i s'amaguen veritats.

En aquest video no es diu res del fet que les lleis castellanes que van aplicar-se a Catalunya eren en realitat unes lleis que també eren noves a Castella i que aquesta també va rebre una modificació legislativa que no agradà massa a les seves Corts.

No es diu res que els catalans, com així ho van deixar palès Rafael Casanova, Antoni de Villarroel i els altres dirigents, lluitaven per Espanya sencera, a la qual consideraven com la seva nació.

No es diu res del fet que els Decrets de Nova Planta eren un conjunt de lleis que modernitzaven Espanya i els diversos regnes que la conformaven. Això va permetre impulsar el comerç, la indústria i, per tant, l'economia. Catalunya va poder, gràcies a aquesta nova disposició legislativa, sortir definitivament de la crisi que l'assolava des del segle XV. De fet, en aquesta època sorgeix la primera indústria del tèxtil, tant representativa de la indústria catalana del segle XIX.

No es diu res que el castellà no va imposar-se a la Reial Audiència i altres òrgans públics en contra del català, sinó del llatí, que era la llengua que s'utilitzava majoritàriament en aquelles esferes. Tampoc diu que el català va seguir parlant-se per la gent del poble, ni que la castellanització de la classe dirigent i de les èlits culturals catalanes venia de molt lluny, i no pas per imposició.

No es diu res que la "Generalitat" (l'"autogovern") que s'abolí al 1714 eren en realitat uns òrgans controlats per les èlits nobiliàries i oligàrquiques i que, per tant, no eren pas unes institucions democràtiques (ni tan sols protodemocràtiques), sino un instrument per perpetuar privilegis d'uns quants, i no pas la llibertat dels catalans.


Entenc perfectament que als nanos no se'ls poden ensenyar segons quines coses amb moltes dades històriques ni masses matissos. Però aquest video no té voluntat de fer-se entenedor pels més petits, sino d'adoctrinament. Clar i ras. Presenta la qüestió com una lluita entre bons (catalans) i dolents (espanyols). S'estàn injectant als nostres petits un seguit de prejudicis, conscients que la ment dels petits és totalment moldejable i manipulable.

El que caldria fer és explicar diversos punts de vista, de manera senzilla, però fent veure als xavalets que no tot és blanc o negre, sino que existeixen diverses opinions, i que el que han de fer és sopesar-les i decantar-se per alguna, si així ho volen. Són senzills, no estúpids. El nacionalisme català està fent el més deplorable que es pot fer amb els petits: adoctrinar-los. És així, i qui no ho vulgui veure és còmplice d'aquest adoctrinament.
Els petits no han de pensar com els seus pares. Els petits han d'aprendre que hi ha diverses maneres de veure el món i els diversos conflictes polítics, i el que hem de fer és enriquir-los, que vegin que hi ha arguments per a tot, i proporciona-los les eines intel·lectuals necessàries per tal que, algun dia, puguin decidir on i amb qui es manifesten. Però està clar que a Catalunya això no es té gaire clar. És preferible guanyar-se adeptes a la causa, encara que sigui a costa de la destrucció de la capacitat crítica de les noves generacions.

Cada vegada em sento més avergonyit de la Catalunya que està creant el nacionalisme.

2 comentaris:

  1. No saps ni si ets d' aquí o d' allà. DASEIN ??

    ResponElimina
  2. Sóc, segons Heidegger, l'"allà" de l'ésser, és a dir, el lloc on l'ésser es manifesta en una modalitat a través de la qual es pensa a si mateix (l'ésser humà).

    ResponElimina